به گزارش هرمیزان ، سید محمود سجادی از کشاورزان موفق شهرستان رودان است که تمامی کارهای مطالعاتی و میدانی این مزرعه هفت هکتاری را بدون کوچکترین حمایت دولتی چه از نظر فنی و چه از نظر مالی انجام داده و مطالعات برای این کشت حدود یک سال به طول انجامیده است.وی با اشاره به تغییرات اقلیمی و خسارت وارد شده به محصولات سنتی منطقه مانند لیمو و انبه، کشت مارچوبه را بهدلیل سازگاری با کمآبی و تحمل دمای بالای ۴۴ درجه انتخاب کرد.این کشاورز جوان و موفق هرمزگانی، مزرعهای هفت هکتاری را بهعنوان آزمایشی و برای نخستینبار در شهرستان رودان راهاندازی کرده که در شرایط اقلیمی گرم و خشک هرمزگان بهخوبی رشد میکند؛ مارچوبه نیاز آبی بسیار کمی دارد و در این شرایط سخت آب وهوایی به خوبی باردهی میکند.وی ابراز کرد: با همکاری یک شرکت دانشبنیان، خواب گیاه در گلخانه کنترل شده و به همین دلیل محصول پس از ۶ ماه به باردهی میرسد، در حالی که معمولاً این زمان تا ۲ سال به طول میانجامد.کشاورز فعال هرمزگانی تصریح کرد: برداشت این محصول میتواند تا ۱۵ سال ادامه داشته باشد که مزیت اقتصادی قابل توجهی به شمار میآید.سجادی همچنین از چالشهای موجود از جمله قطعیهای پی در پی برق و خسارات ناشی از آن گلایه کرد و گفت: اداره برق حمایت لازم را ارائه نکرد و برای پیگیری خسارتها مجبور به مراجعه به مراجع قانونی شدیم.
این مزرعه که بزرگترین مزرعه متراکم و متمرکز مارچوبه درجنوب و جنوب شرق کشور است، میتواند تحولی بزرگ درکشاورزی منطقه ایجاد کند.وی از دیگر مزایای این طرح را مقاومت گیاه مارچوبه در برابر شوری آب و خاک و کاهش نیاز به سموم دانست و خاطرنشان کرد: از آغاز کشت،هیچ سمپاشی انجام نشده و محصول بهصورت کاملا سالم و صادراتی به کشورهای حوزه خلیج فارس عرضه میشود.این کشاورز نمونه هرمزگانی تاکیدکرد که این طرح میتواند الگویی برای کشت در مناطق مشابه با خاک و آب شور باشد و خواستار حمایت مالی و فنی دولت برای توسعه این طرح در سطح استان و کشور شد.سجادی به اهمیت این مزرعه در ایجاد اشتغال و بهرهبرداری از زمینهای بدون استفاده استان اشاره و اظهار کرد: این مزرعه که بزرگترین مزرعه متراکم و متمرکز مارچوبه در جنوب و جنوب شرق کشور است،میتواند تحولی بزرگ در کشاورزی منطقه ایجاد کند.کشت مارچوبه از فروردین ماه آغاز و تا شهریور ماه ادامه دارد و برداشت آن در شهریور انجام خواهد شد و مارچوبه گیاهی مغذی که از ۲ هزار سال پیش برای تزئین و داروسازی از آن استفاده میشد و منشا این گیاه آفریقا و مدیترانه شرقی است.گیاه مارچوبه سرشار از منیزیم، نیاسین،فسفر، پتاسیم، ریبوفلاوین، سلنیوم،تیامین، روی و فیبر است. این گیاه ادرارآور و دارای خواص زیادی است، خوردن آن دید چشم را تقویت میکند،ضعف مثانه را برطرف کرده و برای تقویت قلب مفید است.مارچوبه همچنین ملین است و یبوست را برطرف میکند و تب بری قوی است.این گیاه به علت داشتن کلروفیل خون ساز است و کسانی که کم خون هستند باید از آن استفاده کنند و به ساختن گلبولهای قرمز خون نیز کمک میکند.